plakat

Újra Nagykállóban a Magonc együttes

Egy felejthetetlen örömzenélésnek lehettek részesei azok, akik a tavalyi évben részt vettek a Magonc együttes színvonalas koncertjén Nagykállóban. Az Óbudai Waldorf Iskola 79 diákjából álló együttes többféle népi hangszert megszólaltatva (duda, koboz, furulya) magyar népdalaink gyöngyszemeit mutatják be előadásaikon.

A formáció létrehozója és vezetője, Lányi György népzenész, aki a TÉKA Együttes és a harangodi Téka Táborok alapító tagja, az Óbudai Waldorf Iskola tanára, és 12 éve a Magonc Nomád Táborok szervezője.

A Magonc Táborok célja – a Téka Népművészeti Táborhoz hasonlóan – a magyar népi kultúra ápolása, hagyományaink továbbörökítése a fiatalabb generációk számára. A fővárosból és környékéről érkező gyermekek és szüleik táborozásuk helyszínül a tavalyi évhez hasonlóan idén is Nagykálló-Harangodot választották.

Látogatásuk részeként a Magonc együttes kisdiákjai ismét szeretnének zenei előadásukkal kedveskedni a város lakóinak. 2017. június 19-én (hétfőn) 18.00 órától szeretettel várnak minden népzenekedvelőt a Nagykállói Református Műemléktemplomba, majd 2017. június 20-án (kedden) 20.00 órától a harangodi Tánccsűrbe egy újabb varázslatos élményt nyújtó előadásra. A koncerteken való részvétel díjmentes.

plakat