KÁLLFÓ Jóléti Szolgálat Alapítvány

Adománygyűjtés

Tisztelt Városlakók!

A Kállfo Jóléti Szolgálat Alapítvány 2020. áprilisában indított adománygyűjtést a koronavírus miatt   bajba jutott emberek megsegítésére, amit 2020. november 30-án zárt le. Alapítványunkon kívül 32 fő magánadakozó és nem utolsó sorban az Önkormányzat jóvoltából összesen 903.500 Ft. gyűlt össze. 25 olyan kérelem érkezett be, melyben igazolták, hogy a meghirdetett feltételeknek megfelelnek. Senkit nem utasítottunk el, mindannyian részesültek támogatásban.

Amikor arról beszéltünk, hogy milyen célra is kellene gyűjteni, természetesen rögtön a szegénységben, nélkülözésben élők jutottak eszünkbe. Úgy gondolom, hogy szegénységből bizony sokféleképpen ki lehet jönni. Persze tudom, hogy nem mindenki és nem is minden esetben, de lehetőségek kihasználásával, kellő szorgalommal, sok esetben alázattal a munka iránt, javíthatunk anyagi helyzetünkön merthogy „A munka nem szégyen” Akit azonban a betegség ledönt, az teljesen kiszolgáltatottá, tehetetlenné válik, még átlagos időszakban is.

A mostani időszak nem átlagos. Mindannyian tudjuk, félelmetes, halálos vírus támadta meg a világot, és a mi kis városunk sem kivétel ez alól. Kötelességünk most azoknak a nagykállói embertársainknak segíteni, akik vagy így, vagy úgy, de megszenvedték azt, ami elkerülhetetlen lett számukra. Nagyra értékelem a helyi Önkormányzatot, hogy mindezt hasonlóképpen látta és rábólintottak erre az ötletre. 500.000.- Ft-ot utalt az e célra elkülönített bankszámlára. Mielőtt bárki is kiforgatná, hangsúlyozom, nem az Alapítványnak adta, hanem azoknak az embereknek, akikről fentiekben írtam. Alapítványunk a közel 30 éve alatt soha nem kért és nem is kapott egyetlen Fillért sem az Önkormányzattól. Azt is hangsúlyozom, hogy ez nem panasz, csupán kész tény. Hallom panaszkodni az embereket, hogy több anyagi támogatást (csomagosztást) vártak volna. Próbáljanak megértőek lenni, most másra is kellett anyagi támogatást biztosítani! 500.000.- Ft. nem kevés pénz, abból jó pár csomagot lehetett volna készíteni akkor, ha nem jön közbe ez a járvány. Akik hozzánk beadták kérelmüket, azon kívül, hogy többnyire kisgyermekes, beteg gyermeküket egyedül nevelő anyák, vagy családapák, akik hetekig bezárva, vagy kórházba kerülve, a betegség súlyosbodásától rettegve, családtagjaikat féltve, az egyetlen jövedelem-forrásukat  véglegesen, vagy hetekre elveszítve kerültek kilátástalan helyzetbe,  vagy idős elesett emberek rossz anyagi helyzetük mellett még betegek is lettek…..Ugye nem sajnáljuk tőlük azt a kis pénzt így az ünnepek előtt főleg? Ugye még Önökből sem veszett ki a jóság, megértés, együttérzés, szeretet?

Hálásan köszönöm a támogatottak nevében az adományozóknak: nagykállóiaknak, nyíregyháziaknak, budapestieknek, hogy segítették akár még ismeretlenül is a nagykállói embereket. Köszönet a pénzügyi bizottság 2 tagjának, akik részt vettek munkánkban, hozzájárultak ahhoz, hogy politikai hovatartozástól mentes, igazságos döntések születhettek.

 

Tisztelettel kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket, és egészségben gazdag boldog új évet!

 

Szabó Józsefné                                                                                                                                                  Kállfo Jóléti Szolgálat Alapítvány Kuratóriumának elnöke

 

Letölthető dokumentumok