119738396_1028424634260128_6108281248697373632_n

Új, egységes arculat

Az önkormányzat munkatársai az elmúlt hetekben új hirdetőtáblákat és hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki városszerte, így a forgalmas helyszíneken kulturált felület áll rendelkezésre az offline hírek számára és jó lehetőség arra, hogy még több szemét kerülhessen a megfelelő helyre.

Sok szép, fából készült kukát helyeztek ki a város bevezető útjai – Biri, Nyíregyháza, Kállósemjén és Birketanya -, valamint a Mártírok útja, az Arany J. utca mentén, a Harangod irányába, ezen kívül Nagykálló több, forgalmasabb pontjára új, fedett hirdetőtáblákat állítottak.

– A közmunkaprogramban részt vevő munkatársak 30 darab tartós, akácfából készült szemétszelencét helyeztek ki, elsősorban azokra a helyekre, ahonnan hiányzott a szemétgyűjtő edény – tudtuk meg Nagy Ilona városgazdától. – A 2 méter magas, 1,5 méter széles fedett, fenyőből készült, 10 darab hirdetőtábla információs pontként szolgál majd, s amelyekre az önkormányzat rendelkezései, hirdetményei és a programismertetők kerülnek fel, de elhelyezheti rajtuk hirdetéseit a lakosság is. A táblák elsősorban nagy forgalmú helyekre kerültek, így a főtérre, a kiskállói városrészbe, a Kossuth és a Debreceni útra, a posta közelébe.

Bízzunk benne, hogy a jövőben „jobban megtalálja majd a szemét a helyét”, s nem marad elhagyottan az úton, a járdán a fa tövében, vagy a bokor alatt, illetve a lakosság jelentős része, aki nem az online térben tájékozódik, könnyebben jut közérdekű információhoz.