image050

Emlékezetes sörfesztivál volt az idei

Ízletes, unikális. Talán ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a Nagykállói Sörfesztivált, hiszen a rendezvényen kínált italok rendkívül ízletesek voltak, és unikális, mert a térségben egyedülállóan városunkban kínálnak kézműves söröket a fesztiválon. S hogy mitől lesz egy sör kézműves? Nos, nem attól, hogy otthoni készítésű, amelyet bárki megfőzhet a konyhájában. A kézműves sör készítésére a manufakturális jelleg, azaz a sörfőző mester odafigyelése és az elkészült ital egyedisége jellemző. A budapesti Élesztő Sörműhelynek köszönhetően ilyen italokat kóstolhattak azok, akik az elmúlt hétvégén felkeresték az V. Nagykállói Sörfesztivált.

Sokak szerint az idei rendezvény zenei kínálata minden eddiginél jobb és színesebb volt. Pénteken a Real Man Band muzsikált, majd Balázs Pali (a Balázs Pali Live Band-el kiegészült) 20 éves jubileumi koncertjére érkezők sokasága töltötte meg a Kállai Kettős teret. Ugyan az érkező vihar miatt rövidebb lett az előadás, de a résztvevők biztonsága mindent felülírt. Szombaton délutánra az esőfelhők is elvonultak, így remek hangulatban folytatódhatott a rendezvény, amelyen elsőként a Kelet Brass Band alapozta a hangulatot. Kelet – Magyarország egyetlen, modern rézfúvós bandája sokak tetszését elnyerte Nagykállóban is. Az idei sörfesztivál nagy közönség kedvence volt Hevesi Tamás is, aki nem csak „lenyomta” a koncertet, hanem aktívan bevonta a közönséget is.

De minden bizonnyal a rendezvény szuperprodukciója a Balkán Fanatik volt. A külföldön és ideahaza egyaránt népszerű zenekar koncertjén pop alapokon szólaltak meg a magyar dalok, ennek ellenére súrolja a mulatós műfajt. A népzenét korszerű hangszereléssel, stíluselemekkel, magas színvonalon előadott műsoruknak köszönhetően óriási buli hangulat kerekedett a Kállai Kettős téren.