117526555_326959598684507_4896013533277860300_n

Játékban marad a labda

A Nagykállói Röplabda Egyesület (NARE) 2020. augusztus 8-án tartotta következő strandröplabda versenyét a nagykállói Nap Strandon. Az egész napon át zajló tornára 5 női, 12 férfi és 3 utánpótlás csapat jelentkezett. A házigazda NARE 4 férfi és 2 női, valamint egy utánpótlás csapattal vett részt a sporteseményen. A rendezvényre érkező sportolókat és szurkolókat elsőként Nagykálló Város polgármestere, Horváth Tibor köszöntötte, majd megnyitott a tornát.

-Városvezetőként nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan eljöttek Nagykállóba, ami azt bizonyítja, hogy sokan vannak, akik fontosnak tartják a sportot, a mozgás a közösségi együttlétet – mondta Horváth Tibor. – Köszönet ezért a város talán legaktívabb sportegyesületének, a NARE-nak, amelyik megszervezte ezt a sporteseményt, s amit a város önkormányzata is lehetőségeihez mérten támogat, illetve támogatja a hasonló kezdeményezéseket – tette hozzá. A polgármester üdvözlő szavai után Popovics József, a NARE elnöke szólt a sportolókhoz és megosztott néhány gyakorlati tanácsot.

A torna az idén 10 éves Nagykállói Röplabda Egyesület eddig megtartott legnagyobb sporteseménye volt. A több mint 8 órás verseny végén a rendező, NARE két csapata játszotta a döntőt. A NARE-2 győztes csapat tagja volt: Kulcsár Gergő, Szilágyi Botond és Thold Krisztina, a második helyezett NARE-3 csapatában Berettyán Balázs és Korbély Dániel játszott. A női csapatoknál 6 páros mérkőzött meg a homokos pályán. A döntőbe két hazai csapat került. A győztes a Thold Krisztina – Vig Szonóra páros lett, a második helyezett Berettyán Anna és Berettyán Csilla.

Az 1-3. helyezett csapatoknak Popovics József adta át a Magyar Röplabda Szövetség elnökének, dr. Kovács Ferencnek (Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterének) az ajándékát.

A női utánpótlás csapatoknál a NARE leányai legyőzték az újfehértói és a bodrogszerdahelyi csapatot, ezzel megszerezték a győztesnek járó serleget.

-A bajnokságban minden versenyt megnyertünk, emellett van két ezüstérmes csapatunk is. Nagyon erősek a férfi párosok, de ugyanez elmondható a női párosokra is, mert eddig még nem találtak legyőzőre, s mindemellett büszkén jelenthetem ki, hogy egyre látványosabb és tartalmasabb a női utánpótlás csapat játéka is – értékelte az egyesület sportteljesítményét hétvégén a Nagykállói Röplabda Egyesület elnöke, Popovics József. – A mostani versenyhez, az elért eredményekhez csak gratulálni tudok mindenkinek és szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, aki hozzájárultak, segítettek abban, hogy emlékezetes legyen a 10 éves szakmai, szervezői és rendezői munkánkat bemutató torna. Külön köszönet a támogatásért Nagykálló Város Önkormányzatának és a Rácz Tüzép Kft-nek.

Az elnök elmondta még, hogy az idei strandröplabda szezon zárását augusztus 22-re tervezik, amit egy NARE családi nappal kötnek össze, ahol már a kikapcsolódáson lesz a hangsúly, de játékban marad a labda is!