Ismét megfőzték

Ezúttal több mint húsz csapat főzte meg a saját, legjobbnak vélt ételét a VIII. Nagykállói Lecsófesztiválon szeptember 5-én, Nagykálló-Harangodon.

 

Készült cukkinis, kolbászos, tarhonyás…stb. Pontosan 21 féle lecsót készített a főzőversenyre nevezett 21 csapat hétvégén a VIII. Nagykállói Lecsófesztiválon. Családok, barátok, munkahelyi és egyesületi közösségek álltak össze, hogy ki-ki a legkülönfélébb összetevőkkel ízesítse, gazdagítsa ezt a hagyományos magyar ételt, így nem volt könnyű dolga a zsűri tagjainak, akiknek végül a Pindur Palota Bölcsőde munkatársai által készített lecsó nyerte el a tetszését. A képzeletbeli dobogó második fokára a Napfény Lányai, míg a harmadikra a Kállai Lakodalmas Egyesület tagjai állhattak, a különdíjat a Felcsó-Team, a legszebb standért járó (külön)díjat pedig a Csóri Művek közössége kapta. Ekkor került sor az augusztus 15-16-án, a Nap Strandon megtartott 24 órás úszóverseny eredményhirdetésére is (ennek részleteiről  a későbbiekben számolunk be).

Minden díjazottnak gratulálunk!

A főzőverseny idén is színes programok kíséretében zajlott. Amíg készült a lecsó, addig a gyerekeket vidámpark, kirakodóvásár és Pancsi bohóc várta egy kis mókára, arcfestésre, csillámtetoválásra… A színpadon is folyamatosan váltották egymást  a fellépők. Így bemutatkoztak a programon a Városi Daloskör tagjai, a Cifraszűr Néptánc Egyesület táncosai, a Vidám Manók, a Kállai Lakodalmas Egyesület tagjai és a Szívtiproll Együttes muzsikusai, rajtuk kívül az Egészségnapok programsorozat keretében jelen volt az eseményen és előadást tartott az ismert  toxikológus, dr. Zacher Gábor is, aki – többek között – az alkohol- és drogfüggőségről, a karantén hatásairól beszélt a hallgatóságbak.

Bizonyos, hogy sokan szeretik a lecsót, kedvelték a főzőverseny kísérőprogramjait is, de azért a legtöbben az 20 órakor kezdődő Magna Cum Laude koncertjére érkeztek Harangodra, ami nem csak a rajongók körében aratott hatalmas sikert.

Jó volt a hangulat szeptember első szombatján Nagykálló-Harangodon a VIII. Nagykállói Lecsófesztiválon.