Gizi nénit kilencvenedik születésnapján köszöntötték

Ismét szépkorú városlakót köszöntöttek a napokban, Nagykállóban.

 

Kiss Györgyné (született: Lemák Gizella) 90-ik születésnapját ünnepelte. A jeles esemény alkalmából Sőrés László, Nagykálló Város alpolgármestere és Domokos Árpádné anyakönyvvezetője virágcsokorral és a miniszterelnök által küldött oklevéllel köszöntötte.

Lemák Gizella Ópályiban, egy hétgyermekes családba született, 1930. április 13-án (a szépkorúak köszöntése az elmúlt hónapokban a veszélyhelyzet miatt tilos volt). 1955-ben költözött Nagykállóba, a kiskállói városrészbe, házasságkötése révén. Két fiú és egy lánygyermeke született, majd négy unoka érkezett a családba. Férjét mindössze 18 év házasság után vesztette el, amikor még kiskorúak voltak a gyermekei, így egyedül nevelte fel, taníttatta őket.

Dolgozott a járási hivatalnál, majd a posztógyárban, 1987-ben ment nyugdíjba, azóta otthon szorgoskodik. Gizi néni ma is aktív. Akik a Bátori úton közlekednek, láthatják, hogy gyakran az udvaron, a kiskertjében kapálja, gondozza a növényeit.

–  Mindennap egy kicsit dolgozok, amikor olyan az idő. Nem tudok bent ülni. Mi a zöldséget egész évre megtermeljük magunknak, így a kertben van tennivaló – monda jó kedélyűen. – Én a mai napig akkor érzem jól magam, ha dolgoztam, különben fáradtnak érzem magam.

A kérdésre, hogy ez lehet a titka annak, hogy kilenc megélt évtized ellenére is testi-lelki frissességnek örvendhet?, Gizi néni sem tud határozott, megbízható választ adni, de az kiderül, hogy köze lehet a genetikának is, mert az édesapja is szép kor élt meg (és autóbalesetben hunyt el), illetve nővére idén 94 esztendős.

Isten éltesse Gizi nénit jó egészségben családja körében még sokáig!