Nagykálló színes

Nagykállóban a múlt héten kezdték az egynyári virágok kiültetését. Ennek során közel háromezer tő, különböző színárnyalatú muskátlit, kisbegóniát, margarétát, vinkát és bársonyvirágot telepítettek a közmunkaprogramban résztvevő munkatársak.  A színpompás virágkompozíciók a város több pontjára kerültek.

-Harangodra, a Szilágyi István Emlékház elé, illetve az Óbester Étterem és Kávézó belső udvarára muskátlit ültettünk, míg a kisbegóniát, margarétát, vinkát és a saját nevelésű bársonyvirágot a közterekre, például a Kállai Kettős térre,  a posta, a templomok  és a temető                                                                                                                     elé telepítettük. Emellett a  villanyoszlopokra is több mint száz tő futó muskátlit helyeztünk ki a dézsákba – tájékoztatott Nagy Ilona városgazda, aki elmondta azt is, hogy a  Zrínyi M. (a Posta) utcában „annyira tetszett” a virág valaki(k)nek, hogy a többségét másnapra el is lopták a ládákból. Ami nem egyedi eset, az említett utcában ugyanis eddig még minden évben a tavaszi és az őszi virágültetés során ezt tapasztalták. Pedig ez a köz tulajdona, a lopással más, jóérzésű embereket fosztanak meg a szép környezet élményétől.

Nagy Ilona városgazdától megtudtuk az is, hogy jelenleg folyamatban van az évelő növények: a törökszegfű, az orvosi zsálya és a cserjék gondozása, nevelése, amelyeket a későbbiekben, augusztus hónap folyamán ültetnek ki Nagykálló köztereire.