Elkezdődött a Nagykállói Általános Iskola felújítása, kívül-belül megújul az épület

Elkezdődött a Nagykállói Általános Iskola felújítása, kívül-belül megújul az épület

 

 

Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert „A Nagykállói Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése” című, TOP-3.2.1- 15-SB1- 2016-00117 azonosítószámú pályázat megvalósítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Elkezdődött a Nagykállói Általános Iskola felső tagozatos épületének felújítása. A rekonstrukciós munkák során az intézmény alsó és felső tagozatának épületenergetikai korszerűsítésére valósul meg európai uniós pályázatból.

A projekt keretében az alábbi önállóan támogatható tevékenységek kerülnek elvégzésre:

  1. Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által, (hőszigetelés és külső nyílászáró csere)
  2. Maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia igény kielégítése céljából (Napelemes rendszer telepítése).
  3. Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje és vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése
  4. Az adott épülethez kapcsolódó, már meglévő, kül-és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

Nagykálló Város Önkormányzat már régóta szerette volna felújítani a két épületet. Egyrészt azért, mert a város központjában található, meghatározó épületek modernizálása történik meg, másrészt a korszerűsítési és kivitelezési munkák befejezése után jelentősen csökken majd az intézmény fenntartási költsége, mert jelenleg az épületenergetikai szempontból korszerűtlen és pazarló.

Az általános iskola felső tagozatos épületén a közelmúltban kezdődött felújítási munka során már kicserélték a nyílászárókat, ezzel párhuzamosan végzik a fűtéskorszerűsítést is, hogy a következő tanévet már egy kívül-belül megújult intézményben kezdjék a diákok és tanárok.

További információk kérhetők:

Nagykálló Város Önkormányzata

4320 Nagykálló, Kállai Kettős tér 1.

Telefon: +36 42 263 101

www.nagykallo.hu