Illegális hulladéklerakás

Lakossági bejelentések és a Környezetvédelmi Hatóság jelzése alapján az idei évben is folyamatosan kerülnek felszámolásra az illegális szemétlerakóhelyek. Az elhagyott, illegálisan elhelyezett hulladékot munkatársaink a helyszínről elszállítják, továbbá a megfelelő helyre történő szállításáról gondoskodnak.

Tudta Ön, hogy aki a közterületet, a közforgalom céljait szolgáló épületet, vagy a közforgalmú közlekedési eszközt beszennyezi, szabálysértést követ el? A 2012. évi II. törvény (Szabstv.) 187. § (1) bekezdés b) pontja szerint természeti területen – beleértve a védett természeti, Natura 2000 területet is – aki a természetvédelmi célokkal össze nem egyeztethető tevékenységet folytat, szemetel, a területet más módon szennyezi, természetvédelmi szabálysértést követ el. A szabálysértés jogkövetkezménye lehet a szabálysértési hatóság által kiszabott akár 150.000 Ft-ig is terjedő szabálysértési bírság, vagy a természetvédelmi őr által kiszabott helyszíni bírság.

 

Önkormányzatunk az idei évben már több autónyi illegális hulladékot gyűjtött össze, és szállított el városunk közterületeiről, külterületeiről.

 

Felelősségteljesebb lakossági magatartás esetén az évente erre költött összeget akár parkosításra, fa ültetésekre is fordíthatnánk.

 

Megkérjük a lakosságot, hogy a jövőben lehetőség szerint vegyék igénybe Nagykálló Város Önkormányzata által szervezett hulladékgyűjtési akciókat, melyeket az idei évhez hasonlóan igyekszünk a jövőben is megrendezni. Elektronikai hulladékleadásra például ebben az évben is több hetes időintervallumban volt lehetőség.

Amennyiben közterületen hulladékot találnak, kérjük Önöket, tegyék meg bejelentésüket a hulladékradar alkalmazással vagy elérhetőségeink bármelyikén, lehetőleg a hulladék pontos GPS koordinátáinak megadásával.

Tegyünk közösen, együtt egy szebb, rendezettebb Nagykállóért!