tekazaro_image005

Véget ért a harmincnegyedik

Véget ért Magyarország legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, a 34. Téka Népművészeti Tábor.

Egy héttel ezelőtt több százan fordítottak hátat otthonuknak, munkájuknak, megszokott hétköznapjaiknak és Nagykálló-Harangodra tartottak, hogy ismét élményekben gazdag és különlegesen napokat éljenek át. Voltak, akik kézműveskedtek, táncoltak, énekeltek, míg mások az egy éve nem látott ismerőseikkel, jókat beszélgetve töltötték az időt.

A záró rendezvényen már hagyomány, hogy a táborlakók közül sokan egy-egy műsorszámot adnak elő. A lelkes közönség pedig örömmel fogadta a hangszeres előadást éppúgy, mint énekes, vagy a táncos produkciókat. Ezt követően – akárcsak egy héttel ezelőtt – a sokaság, a Zöldsátor Zenekar kíséretével táncolva, énekelve jutott fel a harangodi dombra, ahol leengedték a Téka zászlót, majd átadták a tábor háziasszonyának. Sveda Anita örömét fejezte ki és köszönetet mondott a jelenlévőknek, hogy az idei évben is eljöttek az ország legnagyobb hagyományőrző táborába. Köszönetet mondott még a foglalkozás vezetőknek és mindazoknak a munkatársaknak, akik lehetővé tették, hogy az idei évben is színes és színvonalas rendezvényt tudjanak megtartani Nagykálló-Harangodon.

Mindezek után a Tánccsűr előtt Sveda Anita meggyújtotta a tábortüzet, az ég felé nyúló lángnyelvek mellet pedig tovább folyt a vigadalom, majd bent a csűrben, míg a lángok és mulatozók el nem fáradtak.