image0051

Új, térköves járda és parkoló készül

A belterületi utak fejlesztése fontos feladata a települési önkormányzatoknak, ezért több járdaépítés is várható a közeljövőben Nagykállóban.

A múlt év végén kezdődött a Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola és Gimnázium melletti területen a járdaépítés. Az önkormányzat munkatársai először a Korányi utat az intézmény melletti parkolóval összekötő gyalogutat építették meg. Az újonnan kialakított, kb. 200 négyzetméteres, szilárd járdaszakasz nem szokványos, ugyanis a meglévőktől eltérő, kétméteres szélességben lett megépítve, viacolor burkolata pedig az önkormányzat térkőgyártó üzemében készült.

-Az időjárás függvényében, s ha befejeződik a felújítás és szabaddá válik az oktatási intézmény melletti terület, tovább folytatódik a járdaépítés a városnak ezen a pontján és megépül a szilád burkolatú parkoló is, közel 1000 négyzetméteren. Emellett várhatóan további járdaszakaszok épülnek, illetve újulnak meg, például a Krúdy Gy. vagy a Móricz Zs. utcában – tájékoztatott Horváth Tibor polgármester.