image_6483441-3

Sikeres volt a jótékonysági akció

Több mint háromszázezer forint gyűlt össze a Nagykállói Közhasznú Nonprofit Kft. által indított adománygyűjtés során, melyet egy nagykállói család támogatására indítottak.

A karácsonyi ünnepek előtt hirdette meg a Nagykállói Közhasznú Nonprofit Kft. adománygyűjtő akcióját, melynek során a nagykállói – római katolikus, görögkatolikus és református – egyházakkal közösen gyűjtést szerveztek a nagykállói Tóth család részére, akik odahaza ápolják lélegeztető gépre kapcsolt kisfiukat, Nándikát. A karácsonyi vásárban a szervezők meleg teával, forralt borral és mézes kaláccsal viszonozták a jószándékú emberek felajánlásait, akik néhány nap alatt 180 000 forintot adakoztak a család részére, míg a három történelmi egyházhoz a hívek több mint százezer forintot juttattak el. Ennek köszönhetően az ünnepek előtt háromszázezer forintot meghaladó összeget juttattak el a Tóth család részére, amelyet a szülők egy korszerű, többfunkciós kerekesszék megvásárlására szeretnének majd fordítani, hogy a hónapok óta betegágyhoz kötött Nándikát ki tudják vinni a szobából a lélegeztető géppel együtt. Egy ilyen kocsi ára ugyanis közel egymillió forintba kerül, így az adománygyűjtés során befolyt összeg nagy segítséget jelent számukra. A Tóth család ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik anyagilag és egyéb módon támogatták őket.

Szintén a karácsonyi ünnepek előtt hirdették meg a másik, jótékonysági, cipősdoboz akciójukat a Nagykállói Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. Erre a felhívásukra is sokan megmozdultak, és tettek felajánlásokat. Az adventi időszakban több mint 70 cipősdobozt töltöttek meg a jó érzésű emberek játékokkal, könyvekkel, édességgel és jutatták el a gyűjtőpontokra. A Nonprofit Kft. munkatársai pedig még az ünnepek előtt elvitték ezeket a rászoruló családok gyermekeinek, illetve egy részüket átadták a Nagykállói Beteg Gyermekek Alapítvány és az egyházak részére.