image021

Színpompás virágok nyílnak majd az utcákon és a tereken Nagykállóban

Az évszakváltás új feladatokat hozott, a köztereken már javában tartanak a tavaszi munkák. Az ősszel beültetett virágágyások tisztítása, beültetése is folyamatban van. A közmunkaprogramban résztvevők ezekben a napokban 1000 rózsatövet ültettek ki Nagykálló köztereire.

A rózsákat kedvezményes áron, Szeged mellől Deszkről, az ország egyik legnagyobb rózsatövet előállító gazdaságából vásároltuk, hiszen ezek a virágok hosszú évekre meghatározzák a település arculatát – véli a város vezetője, Juhász Zoltán.

– Az ezer rózsatő elsősorban a temető melletti ágyásokba, illetve a körforgalom virágágyába került, továbbá a Kállai Kettős és a Szabadság térre, a református, a római katolikus, a görögkatolikus templomok köré, az általános iskola és a posta épületéhez, továbbá Kiskállóba a kápolna melletti térre és a Harangodra – sorolta Nagy Ilona városgazda. – A növénytöveket trágyázott földbe helyeztük ki az elmúlt három nap során a mezőgazdasági közmunkaprogramban résztvevő munkatársakkal. Mivel még hidegek a reggelek a friss hajtásokat és a gyenge rügyeket homokkúpokkal védjük, s ezeket májusig nem bontjuk ki.

A kiültetett növények nemesített bokorrózsák, színkeverékek, tehát különböző színekben pompáznak majd a bordótól, a sárgán, lilán át a krémszínűig, megszínesítve ezzel a terek, utcák látképét és remélhetőleg a közlekedők hangulatát. Kellő gondoskodás mellett, hosszú évekig díszítik településünket.

– A közterekre két éve örökzöldeket telepítettünk, most további szín kavalkáddal szeretnénk megörvendeztetni az embereket – tette hozzá Nagy Ilona, aki elmondta azt is, hogy a virágosítás ezzel nem fejeződött be a városban. A tereken, a virágládákban a most még virágzó árvácskák helyére májusban ültetnek majd egynyári növényeket.

Vigyázzunk rájuk!