image0015

Strandnyitó bulival indult a szezon

A koronavírus járvány miatti (kényszer)pihenő után lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba, így elkezdődhetett az strandszezon a Nap Strandon is.

Július elsejétől látogatható a nagykállói fürdő, július 4-én (szombaton) pedig egy nyitó bulival indította a szezont a fenntartó, hogy ezzel is kedveskedjen a strand nyújtotta fürdőzési, pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket választó fiataloknak és időseknek.

A szombati rendezvényen előbb a város vezetője, Horváth Tibor köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg az idei, a strand szempontjából is szokatlan szezont. A polgármester megnyitója után az üzemeltető nevében, Siposné Zsákai Brigitta, az UBS NOVUM Nagykállói Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője szólt a közönséghez. Elmondta: függetlenül attól, hogy idén rövidebbre sikerült a szezon, a megszokott, évek óta népszerű programokat megtartják majd, így lesz strandröplabda bajnokság, éjszakai fürdőzés, 24 órás úszóverseny, de ezek mellett további eseményeket is terveznek, például családi napot, az idősebb korosztálynak külön programokkal fürdőzést, strandfoci bajnokságot stb.

A szombati nyitó bulin előbb a Vidám Manók és a Szívtiproll Együttes muzsikált az alkalmi „színpadon” a medencék és a napozóágyak mellől érkező vendégeknek, majd a Kállai Lakodalmas Egyesület bemutatóját láthatták. A fiatalabb korosztály tagjainak fánk- és csoki evő, szörpivó versenyt és egyéb, ügyességi játékokat is szerveztek a Nap Strandon.

Bizonyos, hogy a világot letaroló, és sok helyen még mindig tomboló járványnak köszönhetően az idei strandszezon másképp alakul, mint az eddigiek.  Jó hír azonban, hogy az amerikai Járványügyi Központ mind a mai napig nem talált bizonyítékot arra, hogy a koronavírus vízben is terjed, így elviekben nincs veszélyben az, aki strandokon, medencékben, tengerparton, édesvízi tóban, folyóban fürdőzik.