20220425-img_0001

Megnyílt a X. Tavaszi tárlat

 

Néhány év kihagyás után immár tizedik alkalommal rendeztek helyi alkotók műveiből kiállítást.

Az április 25-én 17 órától a Ratkó József városi könyvtárban tartott megnyitó első részében helyi alkotók verseit, valamint ifjú Bogdán Zoltán gitárjátékát hallgathatták meg az ellátogatók, ezen elemekkel összművészetibbé tetté a szervezők a rendezvényt.

Ezen a többművészeti háromszínű szivárványban az irodalmat képviselve sorrendben Mogyorósi László, Szilágyi Anita, Komorócziné Piszár Éva és Magyar Lászlóné olvasott fel néhányat az alkotásai közül, valamint Fehér Regina lebilincselő előadása tette hallhatóvá és meghallgathatóvá Győrfi Gergő szólavináit.

 

Az idei tavaszi tárlaton 15 alkotó, 66 munkája került bemutatásra. Festményeket, különböző technikával készült grafikákat, fotókat, faragott alkotásokat, kisplasztikákat tekinthetnek meg az érdeklődők.

A tavaszi tárlatot Ruszki Gábor atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke nyitotta meg, ahol Bandur Anna, Deák Gabriella, Forró László, Franczel János, Horváthné Székelyhidi Magdolna, Hrubóczki Orsolya, Hrubóczkiné Krich Orsolya, Keresztúry Sándor, Nagy Tímea, Oroszné dr. Nagy Matild, Szabó Tibor, Tordai János, Tordai Zoltán, Vassné Májer Erzsébet és Vonza Fanni alkotásaiban gyönyörködhetnek a tárlatra ellátogatók.

A kultúra, a művészet érték, mert ahol kultúra, művészet van, és a város vezetői is odafigyelnek erre, fontosnak tartják ezt, ott valami már van.

Egy ország, és egy ilyen kis város, mint Nagykálló életében fontos szerepet játszik, közösségépítő, kapcsolatteremtő szerepe is van a művészetnek, amellett, hogy gyönyörködtet, kikapcsol és elgondolkodhat. Legyünk büszkék arra, hogy városunkban is ilyen emberek élnek közöttünk, akikről lehet eddig nem is tudtuk, hogy ilyen alkotásokat teremtenek.

A kiállítás május 9-ig látogatható a Ratkó József Városi Könyvtárban kiállítótermében, annak nyitvatartási ideje alatt, és szeretettel, tisztelettel várunk mindenkit, aki kíváncsi a kiállított alkotásokra, azon művészek sokszínű lélek és gondolat csöppjeire, akikkel egy városban éljük szürke hétköznapjainkat.