major_3

Major Attilára emlékeztek

Idén is megszervezték a Major Attila Nemzetközi Teremlabdarúgó Emléktornát a Városi Sportcsarnokban január 13-án, amelyen Hollóháza csapata győzedelmeskedett.

A Szabadidősport és Természetbarát Egyesület (SZATE) szervezésében az elmúlt hét szombatján tartották a XVII. „Dr. Major Attila” Nemzetközi Teremlabdarúgó Emléktornát Nagykállóban, a fiatalon elhunyt barát, csapattárs, az egyesület egyik alapító tagja, a háziorvos-sportorvos emlékére.

Az emléktorna résztvevőit a város nevében Juhász Zoltán polgármester, a szervezők nevében pedig Torma László köszöntötte.

-Már 17 éve, hogy barátunk, Major Attila emlékére megszervezzük a tornát, amely az egyik legfontosabb esemény – a közelmúltban megalapításának negyedszázados jubileumát ünnepelő – egyesület életében. Idén is jó hangulatban, sérülések nélkül sikerült megtartani a rendezvényt – mondta Torma László, a SZATE titkára. – A sporteseményre érkező csapatok örömmel jönnek már hosszú évek óta, illetve mi is részt veszünk az általuk szervezett rendezvényeken. A 17 év alatt barátságok szövődtek a résztvevők között, szerintem ez egy roppant jó közösség, korosztálytól függetlenül, hiszen a mai napon a legidősebb játékos elmúlt 70 éves, míg a legfiatalabb alig töltötte be a 20 esztendőt. Ebből is látszik, hogy a futball mennyire összehozza az embereket – tette hozzá Torma László, aki elmondta, hogy az emléktorna idén is meghívásos jellegű volt, amelyre a hazai csapatok – Nagykálló: SZATE, KÁLLÓ-fém, Hollóháza, Szerencs – mellett a romániai Margitáról is érkeztek játékosok, míg a játékvezetői feladatokat Nagy Sándor és Ratkó József látta el.

Az eredményhirdetést követően a csapatok kivonultak a Sportcsarnok elé, ahol az épület falán – Major Attila emlékére – elhelyezett domborműnél főhajtással és koszorúzással emlékeztek az elhunyt sporttársra.

A szervezők ezután az általános iskola étkezdéjében látták vendégül a torna résztvevőit.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

  1. helyezett: Hollóháza
  2. helyezett:Margitta (Románia)
  3. helyezett:SZATE
  4. Szerencs
  5.  KÁLLÓ-fém

 

KÜLÖNDÍJAK:
A legrutinosabb játékos: Busák János (SZATE)
A legtechnikásabb játékos: dr. Fábián András (Hollóháza)
Gólkirály: Szabolcsi Attila (SZATE)

Legjobb kapus: Maczó János (Szerencs)