20220529-img_0082

Legyen öröm és élmény a gyereklét

Igazi játszótérré, mókabirodalommá változott a Szabadság tér május 29-én vasárnap.

Játékszerek és kikapcsolódási lehetőségek fala ölelte körbe a teret, az így keletkezett gyereknapbuborékban minden gyerek szabadon szállhatott a boldogság, a vidámság és a szórakozás szárnyán.

 

A gyerekek egész délután ingyenesen vehették igénybe az ugráló várat, a vidámparki játékokat, minden eszközt annyiszor használtak ahányszor csak akartak és bírtak szuflával.

Kipróbálhattak többféle kézműveskedést a Népművészeti Egyesület tagjainak irányítása és felügyelete mellett.

A Nagykállói Beteg Gyerekekért Alapítványának új kuratóriuma minden látogatót süteménnyel látott vendégül.

Az Egészségfejlesztési Iroda Nagykállói Járás munkatársainak jóvoltából volt rizikómagatartás elkerülését célzó többféle feladat, puzzle, szókereső a témában illetve drogos és marihuánás látást, állapotot szimuláló speciális szemüvegeket próbálhattak ki és használatuk közben feladatokat oldhattak meg az azokat kipróbálók, így egyenesen járni, kezet fogni a másikkal, labdával célba dobni.

A délután többször dörrent a cukorágyú, ezzel egyrészt a lehulló édesség elkapásának, begyűjtésének kirobbanó sikerét is elérték a szervezők a gyerekeknél, másrészt majdnem teljes sikerrel szétlőtték a gyülekező esőfelhőket, hisz azt az elvet vallották, hogy inkább cukorka hulljon az égből, mint eső.

 

Ezek mellett megtekinthették a trambulinbemutatót és ki is próbálhatták az óriás gumiasztalt is. A Nyíregyházi Sportegyesület tagjai és edzői egy rövid gumiasztal-bemutatóval készültek. Számos haladó szintű elemet hoztak magukkal, köztük másfél előre és hátra-szaltókat csavarokkal fűszerezve. Bemutatójuk során megmutatták a gyerekeknek a kezdő szintű elemeket, amikkel könnyen el tudnak indulni a sportág iránt érdeklődők.

Azaz összefoglalva, egy jó kis trambulin bulin is részt vehettek a gyereknapra látogatók.

 

Egész délután különböző attrakciókkal velünk volt Pancsi bohóc is. A gyerekek kezdésként részt vehettek zenés, táncos interaktív vidámságélesztő műsorában, volt ebben minden, egy kis torna aztán jött a móka, kacagás, jelmezek és kendők segítségével a gyermekek voltak a főszereplők, a táncolás a végén pedig jött az öröm, a buborék özön.

Duplatöltetű buborék show keretein belül sorozatlövőből égre röppentett minibuborékokat kaphattak el és manuális erővel szivárvány gömbbé formált óriás buborékokkal fogócskázhattak a gyerekek.

Később Pancsi bohóc és segédje, Adri tündérke lufikból valósággá hajtogatta a gyerekek kívánságait. Majd kiscicává, pillangóvá, kiskutyává, virágfüzérré, katicává, tigrissé vagy bármi mássá, amit a gyermeki fantázia elképzelt, azzá sminkelve, kreatív arcfestésekkel és ezerféle lehetőségből kiválasztott csillámtetkókkal színesítve ékesítették a gyerekeket.

 

A délután során bábjátékkal repülhettek el a mese világába a gyerekek, hisz a Pelehács Mihály és Varga Anikó alkotta 2009 óta működő Szivárvány Társulat a mintegy 40 perces báb-előadásban 11 bábbal a Csizmás Kandúr című mesét mutatja be az apróságoknak.

 

A délután zárásaként a gyerekek együtt táncolhattak, számolhattak, tornázhattak és énekelhettek a koncertet adó Vidám Manók együttessel, akiknek a megszokott magas színvonalú, gyerekközpontú műsora a mókaszivárványon méltóképpen magasra repítette a gyerekeket.

A térre látogató gyerekek megtalálhattak mindent amitől fülig érhetett a szájuk, és kikerekedhetett a szemük, összességében pedig legyen minden nap gyereknap!