20201026-img_0018

Ilona néni 90 éves

Szilvási Mihálynét (szül. Sulyom Ilonát) köszöntötte Horváth Tibor polgármester 90. születésnapja alkalmából.

„S hogy mekkora boldogság, idősnek lenni, célokat az életben megvalósítani,

Nem kell más, egy kis idő csak megmutatni az utat a fiataloknak.”

Miniska Zsejke Az örök fiatalság című versével köszöntötte Szilvási Mihálynét 90. születésnapja alkalmából Domokos Árpádné anyakönyvvezető tegnap, Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere pedig jókívánságait, a kormány és a település vezetése ajándékát adta át az ünnepeltnek.

Sulyom Ilona 1930. október 25-én egy tősgyökeres, négygyermekes nagykállói családba született. A jeles évfordulót már vasárnap, családi körben megünnepelték, amikor 30-an gyűltek össze Ilona néni otthonában. A szépkorú ünnepelt irigylésre méltó szellemi frissességgel fogadta a köszöntésére érkezőket és örömmel mesélt életéről, annak jó és rossz állomásairól. Felidézte a II. világháború – gyerekként átélt – borzalmait, amikor családjával Perkedpusztára, majd Szakolyba menekültek, miután egy ágyúgolyó eltalálta házuk kéményét.

Szilvási Mihállyal 1950-ben kötöttek házasságot, négy gyermekük született. Férjét 37 együtt töltött év után vesztette el. Jelenleg kilenc unokája és hat dédunokája hoz örömet a szépkorú életébe.

Icuka néni ma már kevesebb és nehezebb mozog, mint korábban, de ennek ellenére állandóan tesz-vesz otthonában, gyakran főz is, sőt, elárulta, ritka vasárnap, amikor nem készít valamilyen édességet, leginkább a kelt tésztákat kedveli, hogy a betérő családtagokat is vendégül lássa, akik gyakran felkeresik. Unatkozni nem szokott, ha mégis, akkor szívesen olvas, főleg a regényeket szereti, ritkán tévét néz.

– A remény a hosszú élet titka, mert ha dolgozok, akkor reménykedek, hogy holnapra is van feladatom, van munkám, amit el kell végezni, s ez élteti az embert – jelentette ki a szépkorú városlakó.

Isten éltesse Ilona nénit szerető családja körében!