Helyi foglalkoztatási együttműködések Dél-Nyírségi foglalkoztatási paktum létrehozása

nezouszt2020_a2_nagykallo

Nagykálló Város Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Helyi foglalkoztatási együttműködések Dél-Nyírségi foglalkoztatási paktum létrehozása” címmel. A TOP-5.1.2-15-SB1-2016-00007 számú, 130.973.420 Ft támogatási összegű projekt célja a foglalkoztatási helyzet javítása, a meglévő munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létrehozásának támogatása, a térségi gazdasági adottságokra és speciális igényekre alapozva. A paktum megvalósítása során egyik fő szempont az elvándorlás csökkentése, illetve megakadályozása, a munkaerő helyben tartása, továbbá új foglalkoztatási lehetőségek teremtése a szakképzett munkaerő biztosítására annak érdekében, hogy a Nagykállói járásban és Újfehértón minél többen és minél magasabb minőségben legyenek foglalkoztathatóak.

A kialakított együttműködés révén összehangolhatók a munkaerő-piaci igények és a képző intézmények képzési kínálata, ami hozzájárul a helyi vállalkozások fejlődéséhez, a munkaerő helyben tartásához.

A konzorcium alapvető célja a térségben az emberi erőforrások fejlesztése, a foglalkoztatás ösztönzése és a társadalmi együttműködés támogatása.

 

A projekt keretében helyi szinten létrejövő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek valósulnak meg a Nagykállói járás teljes területén és Újfehértón. A tervezett tevékenységek megvalósulását minden település vonatkozásában meg kívánják valósítani, tekintettel arra, hogy Nagykálló gazdasági és foglalkoztatási szempontból is aktív kapcsolatot ápol a vonzáskörzetébe tartozó településekkel.

A Dél-Nyírségi foglalkoztatási paktumot az alábbi települések alkotják: Balkány, Biri, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Kállósemjén, Nagykálló, Szakoly, Újfehértó.

 

Konzorciumi partnerek és azok elnyert támogatási összege:

Nagykálló Város Önkormányzata – 9.894.800 Ft

Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás – 13.668.300 Ft

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal – 107.410.320 Ft

 

A program tervezett fizikai befejezése 2019. 12. 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.