image005

Fákat ültettek a Városvédők

A Nagykállói Városvédő Egyesület – még decemberben – 20 facsemetét ültetett el az Idősek Otthona kertjében. A fákat a Kiss Kertészettől szerezték be, melyhez támogatást kaptak a Nemzeti Együttműködési Alap, „Közös jövőnk” – Szemléletformálás Nagykállóban című pályázat keretében.

Az egyesület tagjai a faültetést hagyományteremtő céllal szervezték meg, így ezentúl minden évben eggyel több facsemete kiültetését tervezik Nagykállóban – más-más helyszínen. Ez azt jelenti, hogy idén már 21, 2022-ben 22 facsemete elültetésére kerül sor és így tovább…

– A fákat saját forrásból, felajánlásokból (szja 1%, ill. egyéb pénzbeli és természetbeli juttatásokból), illetve amennyiben lehetőségünk nyílik rá, pályázati forrás felhasználásával szeretnék a jövőben is beszerezni – tudtuk meg Véghseő Sándortól, a Nagykállói Városvédő Egyesület vezetőjétől.

A szervezet az akcióval a környezettudatos gondolkodás elmélyítésére, a klímavédelemre, a zöldkörnyezet fenntartására, gondozására szeretné felhívni a lakosság figyelmét.