Eszközbeszerzés a Dél-Nyírségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központban

infoblokk_kedv_final_felsoKedvezményezett neve: Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás
Projekt azonosítószáma: TOP-4.2.1.-15-SB-2016-00065
A projekt címe: Eszközbeszerzés a Dél-Nyírségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központban
A projekt teljes költsége: 13.480.085 Ft
Szerződött támogatás összege: 12.648.344 Ft
Nagykálló Város Önkormányzatának nem elszámolható hozzájárulása: 831.741 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt befejezési dátuma: 2018.03.31.

 

A fejlesztés 2 fő szociális területet érint: az étkeztetés, valamint  a  család-és gyermekjóléti szolgálat/központ szociális  alapszolgáltatásainak támogatására irányul.

A projekt keretében beszerzésre került az étkeztetéshez egy 9 személyes kisbusz. Intézményünk naponta közel 150 adag meleg ebéd házhoz szállítását végzi a szociálisan rászorult személyek részére Nagykálló Városában.

A tevékenység célja: legalább napi egyszeri meleg étkezésben részesüljön az, aki kora, egészségi állapota, vagy szociális helyzete miatt önmagának, illetve önmaga és eltartottjai részére az étkezést tartósan, vagy átmeneti időre nem képes és más módon sem tudja biztosítani.

 

A Szociális és Gyermekjóléti Központban a tevékenységek részeként családbarát funkciók elhelyezése, kialakítása (játszósarok) valósult meg, így a megnövekedett ügyfélforgalom mellett a gyermekeikkel érkező szülők nyugodt körülmények között intézhetik ügyeiket, s a gyerekek is megfelelő körülmények között töltik el a várakozás idejét. Kapcsolattartási ügyeletet is biztosít az intézmény, amely szintén profitál a játszósarok kialakításából, hiszen barátságos környezetben töltik a családtagok a találkozót.

A játszósarok eszközeit mobil formában is tudja működtetni intézményünk. A Társulás fenntartásában működő, intézményünkhöz tartozó kisebb települések család- és gyermekjóléti szolgálatainak is lehetősége lesz használni a játszósarok különböző elemeit. Egy-egy különleges alkalom, rendezvény esetén, előre egyeztetett és meghatározott időpontban lehetőségük van a gyerekeknek színvonalas játékok között tölteni az időt.

Napjainkban egyre népszerűbb a családbarát munkahelyek kialakítása, így intézményünk a lehetőség megteremtésével csatlakozni tud ehhez a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy munkatársaink komfortérzetét, megelégedettségét növeljük.