apolok-napja

Az ápolókat köszöntötték

2014 óta minden évben február 19-e a Magyar Ápolók Napja, ezen a napon született ugyanis Kossuth Zsuzsanna, az első hazai főápoló. Az ő embersége, önfeláldozó munkája jellemzi azóta is az ebben a szakmában dolgozókat, akik az elmúlt esztendőben bebizonyították, hogy a világjárvány okozta kihívásokkal teli helyzetekben is számíthatunk rájuk.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházakban a Magyar Ápolók Napján idén is 25 munkatárs részesült kitüntetésben példamutató és áldozatos munkájáért, akik közül ketten – File Lászlóné és Valentné Somogyi Hajnalka – a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház munkatársai.

Valentné Somogyi Hajnalka 27 éve a szakkórház munkatársa. 13 évet a fekvőbeteg-ellátásban dolgozott, mint diplomás ápoló. Harmadik gyermekének születése után a járóbeteg-ellátásban, a szakrendelések mellett egyéb szakfeladatok, kisklinikumi szakrendelések és kapcsolódó tevékenységek szakápolói vonatkozásában végzi feladatait. A jelenlegi pandémiás időszakban a szűrési folyamatok bevezetése, majd az oltópontok beindításának meghatározó szakdolgozója.

Szakmai felkészültségét folyamatosan fejleszti, önálló, kreatív kezdeményezőkészsége jelentősen támogatja a szakápolási, szakasszisztensi feladatokkal való elégedettséget.

File Lászlóné 2002 szeptembere óta az Addiktológiai Osztályon végzi feladatait.
Szociális gondozó és ápoló képesítéssel kezdte ápolói pályafutását. 2008-ban ápolói képesítést szerzett, 2015-ben a pszichiátriai szakápolói és a gyógyfoglalkoztatói képzést is sikeresen elvégezte.

Munkáját pontosság és precizitás jellemzi. Az új, fiatal hallgatókat, dolgozókat szívesen fogadja, bátorítja és tanítja a szakmára.