semmelweis-nap

A gyógyítókat köszöntötték

A nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház pszichiáter szakorvosát, dr. G. Tóth Anitát Semmelweis-díjjal jutalmazták a magyar egészségügy napján.

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként is ismerünk.

A magyar egészségügy napja alkalmából, július 1-én Nyíregyházán- ezúttal a Jósa András Oktatókórházban -tartott ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése idén is elismerésben részesítette azokat az orvosokat, ápolókat és az egészségügy más területén dolgozókat, akik szakterületükön kiemelkedően teljesítettek.Az elmúlt években Semmelweis Ignác születésnapján került sor a főorvosi és az adjunktusi kinevezések átadására is, azonban idén ezt a koronavírus-járvány miatt év végére, Jósa András születésnapja alkalmából tartandó ünnepségre halasztották. A tegnapi napon 31 egészségügyi dolgozó munkáját ismerték el Semmelweis-díjjal,akik közül többen hosszú évek óta kiemelkedő munkát, kutató-tevékenységet is végeznek.

Az ünnepségen díjat vehetett át dr. G. Tóth Anita, a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház Addiktológiai Osztályának pszichiáter szakorvosa. A doktornő 2010 óta dolgozik a kórházban.Orvosi diplomájával egy időben szerzett magyar szakos bölcsészdiplomát a Debreceni Egyetemen. A Pécsi Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója, az irodalomterápia narratológiai vonatkozásait kutatja.2013-ban végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem biblioterápiás szakirányú továbbképzésén. A Pécsi Tudományegyetem biblioterápiás képzésének indulásától oktatója.Elsősorban klinikai területeken (pszichiátria, addiktológia, onkológia) vezet csoportokat.Több éves orvosszakmai munkája során bizonyította, hogy kiemelt figyelmet fordít az emberségre, a kollegialitásra, a rugalmasságra. Fejlesztő gondolatok, kiegészítések,észrevételek folyamatosan jellemzik, melynek fő célja a betegek jobb ellátása, a munkatársakkal való jó kapcsolat kialakítása, megtartása.

Orvosi munkássága során a betegek iránt tanúsított együttérzése, empátiája, tisztelete

példaértékű valamennyi egészségügyben dolgozó számára. Társadalmi felelősségvállalását

mutatja, hogy segítő tevékenységet folytatott a nyírbátori menekülttáborban is.

Gratulálunk az elismeréshez!